GK Aura

Nova izbornica hrvatske seniorske reprezentacije u ritmičkoj gimnastici i također novoizabrana predsjednica Tehničkog odbora ritmičke gimnastike Hrvatskog gimnastičkog saveza, Nika Roberta Crevatini te predsjednik Gimnastičkog kluba Aura, Robert Crevatini, u Bakuu su imali radni ručak s Faridom Gayibovim, ministrom za mlade i sport Azerbajdžana i ujedno predsjednikom Europske gimnastičke federacije, te zamjenicom ministra Marianom Vasilevom koja je glavna trenerica azerbajdžanske reprezentacije u ritmičkoj gimnastici.

„Velika je čast i privilegija odraditi ovakav sastanak i razgovarati s prvim čovjekom europske gimnastike, ali ujedno i ministrom za mlade i sport Azerbajdžana. Ova država jedna je od najjačih svjetskih zemalja u ritmičkoj gimnastici i svakako od njih možemo puno toga naučiti. Naš cilj je uspostaviti kvalitetnu komunikaciju s njihovom reprezentacijom, razmjenjivati iskustva i u budućnosti možda organizirati i zajedničke susrete i pripreme“, rekla je Crevatini, nekada najuspješnija hrvatska ritmičarka, a danas glavna trenerica u GK Aura s dvije nove zahtjevne funkcije u Hrvatskom gimnastičkom savezu gdje je predsjednica tehničkog odbora i izbornica seniorske reprezentacije.

„Baku je jedan od pet organizatora najjačeg ranga FIG Svjetskog kupa u ritmičkoj gimnastici. Kako smo mi u listopadu u Zagrebu ponovno domaćini FIG međunarodnog turnira Aura Cup, razmjena njihovih iskustava u organizaciji svakako će nam pomoći u realizaciji planova za naš turnir koji raste iz godine u godinu.“

U Bakuu je naš tim posjetio i Ocaq sport club, najveći gimnastički, ali i boksački i klizački klub u zemlji gdje ih je dočekala Nikina nekadašnja kolegica s kojom se natjecala, Vafa Bakarova, direktorica ovog kluba s više od 1.000 sportaša i nevjerojatnim Sportsko-koncertnim kompleksom Heydar Aliyev.

„Zanimljivo je da su oni najveći klub ritmičke gimnastike u Azerbajdžanu, zemlji od preko 10 milijuna ljudi, a u klubu imaju oko 400 sportašica. Mi u Auri u Zagrebu imamo isto 400 ritmičarki, a vjerujem na jesen još i više. Kada sam ušla u taj nevjerojatni sportski kompleks, Vafa i ja shvatile smo da smo se prije točno 15 godina zajedno natjecale u ovoj dvorani i to na Europskom prvenstvu. Podijelili smo zajedničke emocije, prisjetili se tog predivnog iskustva, ali i dogovorili da će naš tim na jesen doći kod njih na turnir, a oni onda od 11. do 13. 10. kod nas na Aura Cup. Ovakvi sastanci, razmjenjivanje iskustava i uspostavljanje suradnje između naših zemalja i klubova doprinijet će nizu ciljeva koje planiramo za budućnost naše ritmičke gimnastike. Zahvalni smo domaćinima u Bakuu na sjajnom gostoprimstvu i veselim se da ćemo ih i mi isto tako primiti u našoj zemlji“, najavila je Nika Crevatini.

 

Gdje smo

Lanište 18,

Zagreb

Društvene mreže
Kontaktirajte nas